Az egészséges étkezés alapjai

Az egészséges étkezés alapjaiAz egészséges étkezés egyre több embert foglalkoztat a világon. Cikkünkben olyan tanácsokat fogunk bemutatni, amivel te is el tudod kezdeni az egészséges táplálkozást.

Az első feladat, hogy saját magunknak készítsük el az ételeket, mivel a készételek gyakran alacsony tápértékűek, valamint drágábbak is, mint a saját magunknak készített ételek, hátránya, hogy időigényes.

A saját magunknak történő sütés-főzés lényege, hogy változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket. Ennek előnye, hogy szervezetünk valószínűleg minden szükséges tápanyaghoz hozzá fog jutni, mint ha minden nap csirkemellet ennénk rizzsel.

A csirkemell természetesen egészséges, ugyanis a nem zsíros húsok közé tartozik, amiket előnyben kell részesíteni. Emellett kerüljük a zsírt egyéb formákban is, pl. használjunk olíva olajat ételkészítéshez.

Egészségünkre az egyik legnagyobb negatív hatást az édességek, a cukrok jelentik, így ezeket próbáljuk elkerülni, vagy egészséges megoldásokkal kiváltani. Ilyen egészséges alapanyagokat, cukorhelyettesítőket vásárolhatunk az interneten, pl. az https://www.rwshop.hu/ webshopból is.

Nem csak a cukrot, hanem a sót is érdemes csökkenteni. A feladat, hogy az ételeket minél kevesebb sóval készítsük el, és utólag semmiképp se sózzuk őket. Ha már hozzászoktunk a sós ízekhez, nehezebb dolgunk lesz leszokni róluk, de a gyerekek könnyen hozzászoktathatók a kevésbé sós ízekhez fiatal korban. A só helyett keressük az ízletes, de egészséges főszereket.