Gyöngyfűzési tanácsok kezdőknek

Gyöngyfűzési tanácsok kezdőknekA gyöngy ékszerek készítése egyre nagyobb népszerűségnek örvend minden korosztály körében, köszönhetően a könnyen elkészíthető ékszereknek, és a tartalmas, szórakoztató időtöltésnek. Bejegyzésünkben néhány tippet, tanácsot mutatunk be a gyöngyfűzéssel most ismerkedők számára.

Kezdőként a legegyszerűbb megoldás a gumi zsinór használata. Az így készült karkötők, nyakláncok egyszerűek, strapabírók, és könnyen elkészíthetők. A zsinór vastagsága választható, a nagyobb gyöngyökhöz vásárolhatunk vastagabb, a kisebbekhez vékonyabb gumi zsinórt. Szintén előnye, hogy könnyedén megköthető, ami nagyban megkönnyíti az elkészítést kezdők számára.

A következő lépcsőfok, ha fém „zsinórt” használsz. Hátránya, hogy nem lehet csak egyszerűen megkötni, azonban szebb, komolyabb ékszerek készíthetők belőle, mint az egyszerű gumi zsinórból.

Ha megvan a zsinór típusa, amire felfűzöd a gyöngyöket, akkor a következő lépés magának a gyöngyöknek a kiválasztása. Az egyik legolcsóbb választás a gumiból készült gyöngyök használata, azonban ennek hátránya, hogy nem lehet olyan esztétikus nyakláncot, karkötőt készíteni belőlük. Nem csak műanyag, hanem pl. üveg gyöngyöket, vagy akár természetben előforduló kagylókat, egyéb eszközöket is lehet gyöngyként megvásárolni. Gyakorlatilag minél többet költünk a hozzávalókra, várhatóan annyival szebb ékszereket is lehet belőlük majd készíteni.