Mire figyeljünk nyomtató patron újratöltésekor?

Mire figyeljünk nyomtató patron újratöltésekor?A nyomtató üzemeltetés legdrágább része, ha kifogy a tintapatron. Ilyenkor három lehetőségünk van: gyári nyomtatópatron, utángyártott patron és utántöltött patron közül választhatunk. Ezek közül természetesen a gyári a legjobb megoldás, de ez a legdrágább is. Legtöbben azonban minél olcsóbb megoldásokat keresik, a másik két lehetőség közül a tintapatron újratöltésével fogunk foglalkozni.

A tintapatronok újratöltésének egyik legnagyobb problémáját az okozza, hogy a gyártó egyszeri használatra tervezte azokat. Mivel a gyártónak az az érdeke, hogy kifogyott patron esetén egy újat tudjon helyette eladni, így tudatosan minimális költséggel, az utántöltést figyelmen kívül hagyva készít patronokat.

Újratöltés előtt fel kell mérni a, hogy pontosan milyen patronnal van dolgunk. Nem csak a külsőre, hanem a patron belsejére is oda kell figyelni, ugyanis ez határozza meg, mennyi tintát kell beletöltenünk. A következő problémát az okozhatja, hogy a nyomtatópatronba beleszáradt a festék, amit nem tisztítottunk ki utántöltés előtt rendesen. Ez nem csak a tinta mennyiségére van hatással, hanem a beszáradt festék eltömítheti a nyílásokat is, ezzel használhatatlanná téve a tintapatront.

Ezek még csak a kisebb problémák, ugyanis túl sok beletöltött tinta, vagy nyomtatásra már nem alkalmas patron nyomtatóba helyezése nem csak a patront, hanem magát a nyomtatót is tönkreteheti. Ha így járunk, akkor a javítás, a csere az utántöltésen spórolt összeg sokszorosát is jelentheti kiadásként.