Tippek autóalkatrész vásárlásához

Tippek autóalkatrész vásárlásáhozAmikor valamilyen alkatrész meghibásodik autónkban, akkor azt pótolni kell. Manapság, köszönhetően az autós boltoknak, az alkatrész webshopoknak, számtalan lehetőségünk van autóalkatrész vásárlására. Lássuk, mire figyeljünk vásárláskor.

Az első dilemma, amivel szembesülünk, hogy honnan vásároljunk. A fizikai boltok előnye, hogy be tudunk menni, segítséget tudunk kérni az eladótól, probléma esetén vissza tudjuk vinni az alkatrészt. A webáruházak előnye, hogy általában nagyobb kínálattal rendelkeznek, és gyakran olcsóbban is adják az alkatrészeket, mint a közeli kis boltok.

A következő kérdés, hogy gyári vagy utángyártott alkatrészt vásároljunk-e. A gyárinak az előnye természetesen a minőség, és az, hogy biztosan jó lesz autónkhoz, és erre az alkatrész gyártója (aki egyben az autó gyártója is) garanciát vállal. Az utángyártott alkatrészeket egy független cég készíti, minőségben gyakran megközelítik a gyári alkatrészüket, a legnagyobb vonzerejük azonban, hogy olcsóbbak, mint a gyári alkatrészek. Gyakran a hasonló minőség annak köszönhető, hogy az új autók esetén sem maga az autógyártó készít minden alkatrészt, hanem külsős cégek is besegítenek. Lehetséges, hogy az utángyártást is ugyanaz a cég végzi, amely a gyári alkatrészeket készíti.

A harmadik nagy csoport a használt autóalkatrész vásárlása. Általában a használt alkatrész vásárlás oka a gyári, utángyártott alkatrészek magas ára, azonban sokszor, főleg régebbi autók esetén nincs is más választása a tulajdonosnak, mint használt, bontott alkatrészt venni.