A természetes szépségápolásról

A természetes szépségápolásrólManapság már egyre többen figyelnek oda arra, hogy olyan szépségápolási termékeket használjanak, melyek nem kémiai anyagokkal vannak teletömve, hanem kizárólag természetes anyagokat tartalmaznak. Ezek az ún. bio- vagy natúrkozmetikumok.

A biokozmetikumok előállítása során nem használnak mesterséges anyagokat, tehát a termékek nem tartalmaznak különféle kémiai anyagokat, vegyszereket, káros összetevőket. A természetes összetevők a bőrrel harmóniában fejtik ki hatásukat, szemben a mesterséges összetevőkkel, melyek allergiás reakciókat, bőrproblémákat okozhatnak.

A natúrkozmetikumoknak nincsen nem várt mellékhatásuk, tartósítószerként gyakran tartalmaznak grapefruitmag kivonatot, amely nem okoz egészségügyi problémákat. Allergiás reakció természetesen előfordulhatnak a természetes kozmetikumok alkalmazása során is, azonban nem a mesterséges anyagok miatt jelentkezik, hanem valamely természetes összetevő miatt.

A természetes kozmetikumok, szemben a mesterséges anyagokat tartalmazó kozmetikumokkal, nem öregítik a bőrt. Rövid távon, valamit a használat során természetesen ezek az öregedési problémák nem jelentkeznek, azonban a vegyszerek hatására a bőr veszíthet erejéből, rugalmasságából, és hamarabb meglátszanak rajta az öregedés jelei.

A natúrkozmetikumok eltávolítása is egyszerűbb, mivel a természetes olajokat tartalmazó natúrkozmetikumok nem ülnek bele a bőr pórusaiba, így lemosásukhoz nem kell mesterséges alapanyagot tartalmazó lemosót használni.