A személyi edzők előnyei

A személyi edzők előnyeiA különböző típusú testedzések virágkorukat élik az emberek körében, köszönhetően a számos előnynek, amivel az edzések járnak az emberek számára. Sokan vannak, akik egyedül, segítség nélkül edzenek, azonban gyakori a személyi edző fogadása. Cikkünkben a személyi edzők előnyeiről lesz szó.

Edzésterv összeállítása

Amikor valaki teljesen kezdőként áll neki az edzéseknek, akkor gyakran csak minimális ismeretekkel rendelkezik róla. Ilyenkor két lehetőség áll rendelkezésére, az egyik, hogy saját maga áll neki az alapok megtanulásának, vagy személyi edzőt fogad, aki elkészíti a személyre szabott edzéstervet.

A személyre szabott edzésterv különösen fontos, ha valami miatt az emberek nem tudnak egyes gyakorlatokat elvégezni. Ilyenek lehetnek pl. a korábbi sérülések, amiket figyelembe kell venni az edzésterv összeállításakor. Ha valaki nincs tisztában ezzel, akkor könnyen rá tud sérülni korábbi sérülésekre, vagy megerőltet egy olyan testrészt, amely még nincs felkészülve a fokozott terhelésre.

Megfelelő gyakorlatok

Nem elég összeállítani egy edzéstervet, hanem azt kivitelezni is kell. A megfelelően végzett edzések szükségesek mind az optimális fejlődéshez, mind a sérülések elkerüléséhez. A kezdők gyakran nem tudják saját maguk eldönteni, hogy egy gyakorlatot jól csinálnak-e, ebben tud segíteni a személyi edző, aki segítséget nyújt a gyakorlatok elvégzésében.

Az edzés idejének beosztása

Az edzésterv mellett magát az edzést is meg kell tervezni. Ez azt jelenti, hogy figyelni kell arra, hogy elegendő időt pihenj a gyakorlatok között, de mégse lazsálj, és arra is, hogy az 1 órásra tervezett edzés ne tartson másfél órán keresztül. Ebben is tud segíteni a személyi edző.