Az inverteres klíma bemutatása

Az inverteres klíma bemutatásaA nyári nagy forróság elviseléséhez az egyik legjobb megoldás a klíma szerelése. A klímának köszönhetően otthonod, irodád, üzlethelyiséged a legnagyobb melegben is elviselhető hőmérsékletű lehet.

Amikor klímát szeretnél venni, akkor a tanácsok minimum 90%-a az lesz, hogy „inverteres klímát éri meg venni”. Cikkünkben arról lesz szó, mit is jelent, hogy egy klíma inverteres.

Az inverteres klíma

Először is le kell szögezni, hogy az inverteres klíma a fix klímák közé tartozik, tehát nem mobilklímáról van szó. A fix klímáknak két nagy csoportja van, az inverteres klíma és az on/off klíma.

Az on/off klímák működésének lényege, hogy amikor a hőmérséklet a beállított pont fölé megy, akkor bekapcsolnak, és maximális teljesítménnyel működnek addig, amíg le nem hűl a levegő.

Ezzel szemben az inverteres klímák folyamatosan működésben vannak, a beállított hőmérsékleten tartják a helyiség levegőjét. Működés közben azonban jelentősen kisebb erőbedobással működnek, ami jelentősen alacsonyabb fogyasztást fog jelenteni. Az alacsonyabb fogyasztás pedig kevesebb költséget fog magával hozni.

Nem csak a működési költségekben jelentkezik az inverteres klímák előnye, hanem jóval halkabbak is, mint az on/off klímák. A halkabb működés otthonodban is és irodai környezetben is előnyt jelent, ugyanis az on/off klíma zavarni tud a pihenésben és a munkában egyaránt.