A lézeres tetoválás eltávolítás és előnyei

A lézeres tetoválás eltávolítás és előnyeiAmikor valaki tetoválást készíttet, akkor tisztában van vele, hogy a tetoválás egy életre szól, azonban előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor mégis szükség van a meglévő tetoválás elhalványítására, eltüntetésére. A mai technológiáknak köszönhetően lehetőség van akár teljes eltávolításra a lézeres tetoválás eltávolítás segítségével.

Amíg régebben csak a plasztikai műtét jelentett megoldást a tetoválások eltávolítására, addig a lézeres eltávolítás sokkal kíméletesebb, sokkal egyszerűbb megoldásnak számít, valamint nem jár hegesedéssel sem. Az alkalmazott lézer kimondottan erre a feladatra fejlesztették ki, működésének lényege, hogy a bőr alatt található festék részecskék elnyelik a lézer energiáját, aminek hatására gyakorlatilag szétesnek kisebb részecskékre. Ezeket a kisebb részecskéket a szervezet már természetes módon meg tudja semmisíteni, majd el tudja távolítani.

Mivel orvosi, orvos-esztétikai kezelésről van szó, így a a kezelést minden esetben egy részletes vizsgálat előzi meg, melynek során megismerhetik a páciensek a kezelések részleteit, a kezelés folyamatát és a várhatóan szükséges kezelések számát is. A fekete színű tetoválások általában kevesebb számú kezelés után tűnnek el, míg a színesekhez többször kell elvégezni a lézeres eltávolítást, mire teljesen megszabadulhatsz tetoválásodtól. Az egyes kezelések között általában kb. 3 hetet kell várni, ugyanis ennyi ideig tart, amíg egy lézeres kezelés kifejti hatását, ekkor lehet látni, hogy pontosan mennyire is volt sikeres a beavatkozás.