Melyek a legnépszerűbb vadászkutyák?

Melyek a legnépszerűbb vadászkutyák?A vadászathoz évszázadok óta hozzátartozik a vadászkutya, amely hű társa, segítője a vadászoknak. Nem csak a vadak helyének kiszimatolásában, hanem a vadászat minden elemében segítségre tudnak lenni a vadászkutyák. Lássunk néhány népszerű vadászkutya fajtát.

Ha magyar vadászkutyáról van szó, akkor a magyar vizsla jut általában az emberek eszébe. Útmutatásra és a vad visszahozására kiválóan alkalmas. Elsősorban síksági vadászatra ajánlott, de bármilyen terepen képes a feladatok ellátására. Sok energiával rendelkezik, így a hosszabb vadászatok során sem fárad el.

A magyar vizslához hasonló a rövidszőrű német vizsla, amely a vadászatot minden szempontból képes segíteni. Univerzális vadászkutyáról van tehát szó, ráadásul bármilyen terepen kiválóan helyt áll, az egyik legjobb kutya fajta vadmutatásban.

Rendkívül sokoldalú vadászkutya a labrador retriever. A labradorok nagyon jók taníthatók, intelligensek, vízben kiválóak, de általában is atletikus kutyák. A labradorok egyik legnagyobb előnye, hogy tanítás után az elejtett vadakat a szájukban tudják vinni, anélkül hogy azokban kárt csinálnának.

Az angol szettert, ahogy a neve is mutatja, Angliában tenyésztették, természetesen vadászati célokra. A szetterek nyugodt, kedves kutyák, kiváló szaglással rendelkeznek, és nagyon jól terhelhetők.