Mit is csinál egy life coach?

Mit is csinál egy life coach?A life coach az utóbbi időben az egyik legfelkapottabb szolgáltatás lett, aminek köszönhetően egyre többen választják ezt a szakmát maguknak. De mit is csinál, mivel is foglalkozik egy life coach?

Fontos, hogy nem szabad összetéveszteni a life coach és a pszichológus foglalkozásokat. Kívülállók számára hasonlónak tűnhet a két foglalkozás, de teljesen másképp érik ez céljukat ezek a szakemberek.

Mindkét szakma az ügyféllel történő beszélgetések alapján végzi a munkáját, a legfőbb különbség, hogy a life coach a munkája során nem tanácsokat nem, nem oldja meg a problémákat, hanem az ügyfélnek segít abban, hogy saját maga találja meg a megoldást a helyzetére. Ez több szempontból is előnyös. Az ügyfeleknek így sokkal nagyobb sikerélményben lehet részük, ugyanis saját maguk találják meg a megoldásokat. Mivel az ügyfelek ismerik saját helyzetüket a legjobban, így gyakran jobb megoldást tudnak találni, mint a kívülállók.

A life coach rengeteg különböző helyzetben tud segítséget nyújtani. Ilyenek pl. a karrierrel kapcsolatos döntések, helyzetek, a magánéletben fellépő problémák, családi problémák, pénzügyi helyzetek megoldása, menedzselése, magánéleti vagy munkahelyi célok kitűzése, párkapcsolati kérdések, döntések stb. Gyakorlatilag tehát a life coach az élet minden területén az ügyfelei segítségére tud lenni.

Egy life coach általában személyes találkozók során végzi a munkáját, de ma már egyre többen vannak, akik online foglalkozást is tartanak, így több embernek nyílik lehetősége a szolgáltatás kihasználására.